Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

Tápanyagok a cukorbeteg diétában

A szénhidrátok fajtáival és csoportosításával külön is részletesen foglalkozunk, ahol tisztázzuk, hogy melyiket is érdemes pontosan fogyasztanunk és mikor. A gyakorlatban azonban (jó esetben) ritkán eszünk tiszta szénhidrátokat, viszont szinte mindenben van szénhidrát. Nézzük most a nyersanyag válogatás szempontjait!

A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben, ezt sem szabad túlzásba vinni! A fehérjetartalom megítélése szempontjából a cukorbetegek étrendi előírásaiban nagy változások történtek.

A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem használja fel a szervezetünk nem csak hogy lerakódik és hízunk tőle, de a szív-érrendszeri betegségeket is előidézi, sőt mindezek mellett depressziót is okoz.